Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2023 09:04 - Нов световен ред - Началото
Автор: trashliev Категория: Политика   
Прочетен: 597 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           NWO (Нов световен ред, измислен от Сесил Роудс през 1877 г.)

 

Историята на NWO (New World Order, Нов световен ред, НСР) води началото си от Сесил Роудс, британски бизнесмен и основател на De Beers Consolidated Mining. След смъртта си през 1902 г. той завещава огромно състояние за създаването на редица обществени фондации, тайно общество и ново световно правителство, основано на Британската империя. Това НРМ, описано в манифеста на Роудс от 1877 г. "Изповед на вярата":

 

"... се управлява от своя център от англо-американски елит, който упражнява своя контрол, като тайно си сътрудничи със световните политически, икономически, научни и културни лидери и ги манипулира. За да прояви тайната си власт, създадената от Роудс група е трябвало да бъде тайна организация. Поради това тя не получава официална идентичност.

 

Ето как Роудс описва визията си за едно световно правителство в "Изповед на вярата":

 

"Твърдя, че ние (англосаксонците) сме най-добрата раса в света и колкото по-голяма част от света обитаваме, толкова по-добре за човечеството. Само си представете онези региони, които в момента са обитавани от най-подлите екземпляри на човешките същества.

 

Защо да не създадем тайно общество с една-единствена цел: да популяризираме Британската империя и да подчиним целия нецивилизован свят на британското управление, за да възстановим Съединените щати, да превърнем англосаксонската раса в една империя...

 

За да се представи такъв план, каква прекрасна помощ би било едно тайно общество, общество, което не е открито признато, но което ще работи тайно за такава цел.

 

Да създадем общество като църквата... Общество, което да има членове във всички части на Британската империя, работещи с една цел и една идея. Трябва да настаним негови членове в нашите университети и училища и да наблюдаваме как английската младеж минава през ръцете им."

 

От страх, че смъртта може да ме отреже преди да ми е дошло времето да се опитам да го развия, предоставям цялото си светско имущество на С. Г. Шипард и на министъра на колониите в момента на смъртта ми, за да се опитат да създадат такова общество с такава цел."

 

През 1891 г. Роудс, заедно с У. Т. Стед, лорд Натан Ротшилд и Реджиналд Балиол Брет, приятел и съветник на британската монархия, обединяват усилията си, за да осъществят плана на Роудс за световно господство.

Два месеца след смъртта на Роудс през 1902 г. десетилетната група на НРМ създава Обществото на пилигримите, за да установи "специални отношения" между най-богатите хора на Великобритания и нейната бивша колония - Съединените американски щати.

 

"За много хора е трудно да разберат как NRM упражнява властта, което често произтича от съсредоточаването им върху дългосрочната игра", пише Дейвис. "Тяхната стратегия не е изградена върху бързи печалби или незабавни успехи. Като всеки добре изработен план те знаят, че нещата ще се объркат. Но всяка стъпка е крачка към крайната цел - нов световен ред".

 

Тя обхваща не само години, но и десетилетия, поколения или дори векове. движат се неумолимо към глобалната икономическа и политическа диктатура, която са решени да създадат. Нещо, което в момента са много близо до постигането му чрез създаването на извънредна ситуация, свързана с климата.

 

Съгласно Закона за приходите от 1917 г. в САЩ фондациите са били "освободени от данъци" като "благотворителни" организации. Това позволяваше на най-богатите хора на земята да финансират различните си проекти за социално инженерство, без да плащат данък върху доходите. Данъкът върху доходите е само за малките хора.

 

Създавайки привидността на доброжелателни "фондации", многобройни групи работят при закрити врати за постигане на геополитическите цели на обществото.

 

С развитието на технологиите целта за централизирано управление на глобалната управленска структура става все по-постижима. Макар че методите за манипулация и контрол са се усъвършенствали, целта не се е променила.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trashliev
Категория: Политика
Прочетен: 50962
Постинги: 21
Коментари: 8
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930